Bragg Ongefilterde Appelciderazijn is een ongepasteuriseerde 'rauwe' appelazijn. Gemaakt van de hoogste kwaliteit appels en bevat de 'moeder' van alle azijnen, een azijn rijk aan voedingsstoffen die de gezondheidsvoordelen nog wat groter maken. Al sinds 1912 wordt deze appelazijn gemaakt en inmiddels zijn veel mensen bekend met de gezondheidsvoordelen van dit product.
Wat is Appelazijn?
Appelazijn wordt gemaakt door het gisten van appels. Eigenlijk is het dezelfde methode als het maken van wijn/cider maar wanneer je de druiven dan wel appels langer laat gisten (en eventueel azijnzuur toevoegt) ontstaat er een zure drank: azijn.
Gezondheidsvoordelen van azijn
Allereerst is appelazijn een veelzijdig product in de keuken, je kan het gebruiken voor dressings, marinades, sauzen of als onderdeel van een drankje. Alleen hierom is het al handig om appelazijn in huis te hebben.
Nu wordt er ook veel geschreven over de gezondheidsvoordelen van appelazijn. De algemene opvatting onder specialisten is dat appelazijn wel degelijk van positieve invloed kan zijn op de gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een betere huid, verbetering van het metabolisme, verlaging van slecht cholesterol en de bloeddruk.
Waar moet ik op letten bij het gebruik van appelazijn?
Allereerst is er weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de daadwerkelijke werking van appelazijn op het menselijk lichaam. De status 'superfood' en alle positieve werkingen mag je misschien met een korreltje zout nemen.
Door het hoge zuurgehalte is pure appelazijn drinken niet goed voor je tandglazuur! Leng appelazijn daarom altijd aan met water (ook de versies waarbij het zuurgraad als is verlaagd zoals bij Bragg) en voeg eventueel wat honing/agavesiroop toe om de zure smaak te verminderen.