Het beste zelfgemaakte Mac en Cheese recept!
Ingrediënten:
- 15g boter
- 1 teentje knoflook, geperst
- Een paar takjes tijm, blaadjes gestript en stelen weggegooid
- 1 eetlepel bloem
- 500ml melk
- Zout en peper
- 250g Cathedral City Mature kaas
- 300g macaroni
- 20x20cm ovenvaste schaal
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C (350°F) / Gas stand 6.
- Vul een grote pan met water, voeg zout toe en breng aan de kook.
- Voeg de boter toe aan een diepe pan en laat smelten op middelhoog vuur. Wanneer het bubbelt, voeg de knoflook toe en kook 1 minuut. Voeg de tijm toe en bak 1 minuut, dan de bloem erbij.
- Meng alles samen en voeg de melk beetje bij beetje toe, kloppend tot het glad is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de Cathedral City Mature kaas toe en klop door het mengsel.
- Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg de pasta toe aan de kaassaus en roer.
- Giet alles in de ovenschaal en bak 25-30 minuten tot de bovenkant knapperig en goudbruin is. Serveer direct met een verse groene salade.