Het is officieel, TikTok heeft hun "nieuwste en beste" trend naar buiten gebracht, dit keer met zelfgemaakte maïskolven.
Ingrediënten:
- 2 maïskolven
- 1 eetlepel olijfolie of een andere olie
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel paprika - gerookt
- 1/4 theelepel peper
- 1/4 theelepel uienpoeder (optioneel)
Methode:
Stap 1: Hak de mais in reepjes
De beste manier om de maïs te snijden, is door hem rechtop te zetten met het bredere deel tegen de tafel en hem doormidden te hakken, en vervolgens die helften in vieren te hakken.
Door het verticaal te doen, wordt het risico verwijderd dat een van de korrels wordt geplet en wegrolt tijdens het hakken.
Als je nerveus bent, raden we aan de kolf doormidden te hakken, zodat je 8 stuks per kolf krijgt. Omdat de kolf korter is om door te snijden, betekent dit meer hefboomwerking op het aanrechtblad en minder risico op ongelukken.
Stap 2: Kruid ze
Bereid de kruiden voor door alle kruiden en olie in een kleine kom te combineren en goed te mengen.
Borstel vervolgens de kruiden over de gehakte maïs.
Stap 3: Kook de maisribben
- Airfryer Maïsribben:
- Leg de maïsribben in een enkele laag in je heteluchtfriteusemandje, met een beetje ruimte ertussen zodat de lucht kan stromen.
- Kook de maïs in een Air Fryer op 375ºF/190ºC gedurende 12-15 minuten, eventueel omdraaien na 7 minuten. Als u de voorkeur geeft aan knapperige resultaten, kook dan het langst (~15 minuten).
- In de oven gebakken maïsribben:
- Leg de gekruide maïs op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een voorverwarmde oven op 375ºF/190ºC gedurende 25-30 minuten.
- De in de oven gebakken maïs krult niet zo snel/gemakkelijk als gefrituurd - dit is normaal. Misschien wil je de tijd iets verlengen als je ze superkrokant en gekruld wilt hebben.
- Ondiepe gebakken maïsribben:
- Als u van plan bent de maïs te braden, kruid ze dan niet eerst - voeg de gehakte maïs toe aan de olie. Voeg ongeveer 1 cm (of 1/2-inch) bakolie toe aan een brede pan/wok met dikke bodem.
- Wanneer de olie begint te roken, voeg je de maïsribben toe, af en toe draaiend tot de ribben krokant, goudbruin en opgerold zijn.
- Haal de maisriblappen voorzichtig uit de olie en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
- Gooi vervolgens de maïs voorzichtig met het droge kruidenmengsel (geen olie nodig).
Stap 4: Bereid de garnituren voor en serveer
Ondertussen, terwijl de suikermaïs kookt, bereidt u de chili-mayo (of gebruikt u Nando's Perinaise!) en garnituren. Eenmaal gebakken, top en serveer!