Eenpanslamsvlees met hasselback aardappelen - Kellys Expat Shopping
Menu
EUR
EXCITING NEWS! Your favourite Crumpets and English Muffins are now available to order online | EU SHIPPING

Eenpanslamsvlees met hasselback aardappelen

1 Producten
Toon:
In store only
Leg of Lamb 1.4 - 1.7kg
Leg of Lamb 1.4 - 1.7kg
€16,25 €14,91
 
Toon 1 - 1 van 1
Eenpanslamsvlees met hasselback aardappelen

Ingrediënten

  • 1 lamsbout
  • 2 knoflookbollen
  • 15 takjes rozemarijn
  • 15 takjes tijm
  • 1,7 kg middelgrote aardappelen, ongeschild
  • 14 laurierblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen, geperst

Methode

STAP 1
Gebruik een klein, scherp mes om minstens 30 kleine, diepe insnijdingen te maken in het hele lamsvlees. Halveer de knoflookbollen, zodat de teentjes aan de bovenkant eraf vallen en aan de onderkant vast blijven zitten. Schil en snijd de topjes die zijn afgevallen en bewaar de andere helften voor later. Gebruik je vingers om de plakjes in elke gleuf te duwen. Trek vervolgens kleine takjes rozemarijn en tijm eraf, laat de steeltjes eraan zitten en steek ze ook in de spleten. Kan een dag van tevoren worden gedaan, bedek het lamsvlees en laat afkoelen. 1 uur voor het braden uit de koelkast halen.

STAP 2
Verwarm de oven voor op 210C/190C hetelucht/gasstand 7. Plaats elke aardappel tussen de handvatten van twee houten lepels en snij in de breedte door met intervallen van 3 mm – de handgrepen van de lepels voorkomen dat je helemaal doorsnijdt. Steek een laurierblad in de middelste gleuf van elke aardappel. Doe de aardappelen in een grote braadslede met de gehalveerde knoflookbol en de rest van de rozemarijn en tijm. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak. Hussel de aardappelen om zodat ze bedekt zijn en draai ze om, zodat ze allemaal met de snijkant naar boven liggen. Leg het lamsvlees in het midden van de vorm, duw de aardappelen naar buiten, wrijf het lamsvlees vervolgens in met de rest van de olie en het citroensap en breng rijkelijk op smaak.

 

STAP 3
Rooster 1 uur en 30 minuten, bedruip de aardappelen en schud de vorm af en toe tot het lamsvlees donkerbruin is en de aardappelen krokant en goudbruin zijn. Het lamsvlees zal in het midden roze zijn maar gaar. Kook voor rood 10 minuten minder en voor doorbakken 15 minuten langer. Haal het lamsvlees uit de vorm en laat het 15 minuten rusten. Zet de aardappelen eventueel terug in de oven. Serveer besprenkeld met onze dressing van groene olijven en kruiden.

 

 

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »