Recepten | Gebraden varkensvlees met zwoerd - Kellys Expat Shopping
Menu
EUR
Please note: We're closed on King's Day! | It’s BBQ season! Grab your sauces, sides & snacks today! | Check out our British Tea Special Offer - Now up to 43% OFF!

Gebraden varkensvlees met zwoerd

9 Producten
Toon:
Bisto
Bisto Gravy Granules is de favoriete jus van Groot-Brittannië en smaakt heerlijk geserveerd bij echt Engels 'roast dinner'! Bisto is snel en gemakkel... Meer
Bisto Gravy Granules is de favoriete jus van Groot-Brittannië en smaa...
€3,95 €3,62
 
 
Colman's
Bramley Apple Sauce. Een geweldige aanvulling op de meeste rijke vleeswaren zoals gebraden varkensvlees. Meer
Bramley Apple Sauce. Een geweldige aanvulling op de meeste rijke vlees...
€2,95 €2,71
 
 
Knorr
Knorr Runderbouillon past perfect bij al je rode vleesgerechten.Krijg die extra kick met Knorr Stock Pot Beef! Deze combineert een verscheidenheid aan... Meer
Knorr Runderbouillon past perfect bij al je rode vleesgerechten.Krijg ...
€3,95 €3,62
 
 
Knorr
Knorr kippenbouillonpot! Geniet van de smaak van Knorr's bouillon! Gewoon langzaam laten sudderen om een ​​uitbarsting van smaak vrij te maken die... Meer
Knorr kippenbouillonpot! Geniet van de smaak van Knorr's bouillon! Gew...
€3,95 €3,62
 
 
Knorr
Knorr Groentebouillon Pout! Gebruik deze heerlijke bouillon om te sudderen met je favoriete groenten om een ​​vleugje smaak toe te voegen. Maak al... Meer
Knorr Groentebouillon Pout! Gebruik deze heerlijke bouillon om te sudd...
€3,95 €3,62
 
 
Oxo
Geef je risotto, gebraden kip of ovenschotel een boost met de extra verrukkingen van Oxo's Chicken Cube! Bekijk Oxo Cubes hier bij Kelly's. Meer
Geef je risotto, gebraden kip of ovenschotel een boost met de extra ve...
€3,95 €3,62
 
 
Oxo
Voeg pit toe aan je pastabaksel of serveer een fantastische roerbakmaaltijd met Oxo's magische groenteblokje! Oxo Bouillonblokje Groente - lekker en d... Meer
Voeg pit toe aan je pastabaksel of serveer een fantastische roerbakmaa...
€3,95 €3,62
 
 
Signature Tastes
Exclusief recept gemaakt door de familie Leonard in West Cork. Meer
Exclusief recept gemaakt door de familie Leonard in West Cork.
€3,75 €3,44
 
 
Toon 1 - 9 van 9
Gebraden varkensvlees met zwoerd

Ingredients

  • 1-1.8kg piece of rolled and tied pork loin with the skin scored
  • 2 garlic cloves, sliced into thin slivers
  • small bunch rosemary, broken into small sprigs
  • 3 bay leaves, torn
  • 1 onion, roughly chopped
  • 1 large carrot, chopped
  • 1 Bramley apple, peeled, quartered, cored, and roughly sliced (or Colman's Bramley apple sauce)
  • 1 tbsp sunflower oil
  • 2 tbsp plain flour
  • 100ml good quality cider
  • 500ml vegetable or chicken stock

 

Method

STEP 1

If you have time, rub salt in the pork skin 2 hours before cooking and leave it uncovered in the fridge. Heat the oven to 230C/210C fan/gas 8. Turn the pork rind-side down and with a small knife make about 6 deep incisions along the meat. Poke a sliver of garlic, a piece of rosemary and bay in each incision and turn the pork the right way up. If you didn’t salt the pork earlier salt the skin now.

STEP 2

Mix the carrot, onion and apple and scatter along the middle of a shallow roasting tray to make a bed for the pork to sit on. Sit the pork on the vegetables and rub the skin with the oil. Place the pork in the oven and leave for 15 mins then turn the heat down to 180C/160C fan/gas 4 and continue to roast for 1hr 30 mins. If after this time you don’t have brilliant crackling turn the heat up again and check every 5 mins until the skin has crackled.

STEP 3

Remove the pork from the roasting tray to a board to rest and pour off all but about 2 tbsp of fat from the tray. If your tray is robust enough to go on the heat then do so, if not scrape the contents into a shallow saucepan and place on the heat. Stir the flour in with the veg and cook until you have a mushy, dark amber paste then splash in the cider and bubble down to a thick paste again. Pour in the stock and simmer everything for 8-10 mins until you have thickened gravy. Strain the sauce into another saucepan pushing as much puréed apple as you can through the sieve. Simmer again and season to taste.

STEP 4

Carve the pork loin with crackling attached into slices using a serrated knife and serve with your favourite vegetables and the apple and cider gravy.

Source: bbcgoodfood.com

Merken
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!