Apparatuur
- Bakplaat (voor het bakken van aardappelen)
- Kleine Pan & Houten lepel (voor bonen)
- Rasp (voor kaas)
Ingrediënten
- 2 grote bak-aardappelen (ongeveer 350 g/12 oz ELK)
- 1 blik van 415 g/14 oz met gebakken bonen
- 100 g / 1 kopje geraspte Cheddar
- 2 el Boter Worcestershiresaus, naar behoefte (optioneel)
- Olijfolie, naar behoefte
- Zout, naar behoefte
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C/350°F.
- Leg de aardappelen op een bakplaat en prik er overal een paar keer in met een vork. Besprenkel met een scheutje olijfolie en een flinke snuf zout, en plaats ze dan in de oven gedurende 1 uur en 20 minuten (ze moeten op dit punt helemaal gaar zijn). Verhoog de temperatuur naar 220°C/430°F tot ze ultrakrokant zijn, en haal ze er dan uit.
- Voeg vlak voor het einde de bonen toe aan een pan op middelhoog vuur en laat sudderen tot ze goed heet zijn en de saus dikker wordt.
- Snijd de aardappelen in het midden door en druk ze open. Voeg aan beide helften 1 eetlepel boter en een flinke snuf zout toe. Maak met een vork los om de boter en het zout in en rond de aardappel te verdelen.
- Bestrooi met een snufje kaas, gevolgd door bonen, gevolgd door meer kaas en besprenkel tot slot met een paar scheutjes Worcestershiresaus.