Iers Geroosterd Varkensvlees met Cider-Roomsaus | Smaakvol & Mals - Kellys Expat Shopping
Menu
EUR
It’s BBQ season! Grab your sauces, sides & snacks today! | Check out our British Tea Special Offer - Up to 43% OFF! | Fritos Scoops SPECIAL OFFER - Now buy 3 for only €10!

Iers geroosterd varkensvlees met cider-roomsaus

3 Producten
Toon:
Baxters  Baxters Chicken Broth 400g
Baxters
Baxters Chicken Broth 400g
€3,50 €3,21
 
+€1,50 Statiegeld
Magners Magners Irish Cider Original Apple 10x440ml Cans
Toon 1 - 3 van 3
Iers geroosterd varkensvlees met cider-roomsaus

Ingrediënten

 

Geroosterde Varkensrollade

• 2 el plantaardige olie

• 3 teentjes knoflook, fijngehakt

• 1 el verse salie, fijngehakt (of ½ tl gedroogd)

• 1 el verse tijm, fijngehakt (of ½ tl gedroogd)

• 1 tl zout

• ½ tl peper

• 1 (1,3 kg) ontbeende varkenslende of opgerolde ontbeende varkensrollade, opgebonden

 

Cider-Roomsaus

• 2 el boter

• 2 Granny Smith-appels, geschild, in kwarten en dun gesneden

• 1 ui, fijngesneden

• 250 ml appelcider (of alcoholvrije appelcider)

• 250 ml natriumarm kippenbouillon

• 180 ml slagroom

• 1 el grove mosterd of Dijonmosterd

• 1 tl maïzena

 

Bereiding

 

1. Breng de kruiden aan: Meng in een kleine kom de plantaardige olie, knoflook, salie, tijm, zout en peper. Wrijf het mengsel over de hele varkensrollade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren (of tot 24 uur voor extra smaak).

2. Rooster het varkensvlees: Verwarm de oven voor op 190°C (of 180°C hetelucht). Leg de varkensrollade op een rooster in een braadslede en bak tot de interne temperatuur 71°C bereikt, ongeveer 1 uur en 30 minuten. Haal uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

3. Bereid de cider-roomsaus: Verwijder overtollig vet uit de pan. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de appels en ui toe en bak al roerend ongeveer 5 minuten. Giet de appelcider erbij en breng aan de kook, terwijl je de aanbaksels van de pan schraapt. Voeg de kippenbouillon, slagroom en mosterd toe en laat 8 minuten koken tot de saus tot de helft is ingekookt.

4. Dik de saus in: Meng in een kleine kom de maïzena met 1 el koud water. Klop het mengsel door de saus en laat 1 minuut koken tot deze is ingedikt.

5. Serveer: Snijd het varkensvlees in plakken en serveer met de warme cider-roomsaus. Eet smakelijk! Voor 8 personen.

 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »