Ingrediënten:
- 2 Engelse muffins, gehalveerd
- Gerookte haringfilets, uit elkaar getrokken
- 2 eieren, gepocheerd
- Spinazie
Voor de hollandaisesaus:
- 100g boter
- 2 eierdooiers
- Citroensap
Bereiding:
1. Bereid de gerookte haring:
Magnetron Vanuit Bevroren
Toestand Verwijder de buitenverpakking. Prik de zak meerdere keren in en plaats de zak op een magnetronbestendig bord. Kook op vol vermogen 800w - kook gedurende 2 minuten, schud voorzichtig en kook nog eens 2 minuten 900w - kook gedurende 2 minuten, schud voorzichtig en kook nog eens 1,5 minuut. Wees voorzichtig bij het verwijderen uit de magnetron, want het bord en de zak zijn heet. Knip voorzichtig de bovenkant van de zak af met een schaar, want er zal hete stoom ontsnappen.
Koken Vanuit Bevroren
Toestand Vul de pan halfvol met water en breng aan de kook. Verwijder alle verpakking en plaats de ongeopende zak in de pan. Breng opnieuw aan de kook en laat 13 minuten sudderen. Bedek de pan niet met een deksel. Wees voorzichtig bij het verwijderen uit de pan, want de zak is heet. Schud voorzichtig met de zak en knip dan voorzichtig de bovenkant van de zak af met een schaar, want er zal hete stoom ontsnappen.
Algemene Kookinstructies
Onze gerookte haringfilets met boter zijn het beste direct uit de vriezer in de magnetron. Zorg ervoor dat het product goed heet is voordat je het serveert. Alle apparaten variëren, dit zijn slechts richtlijnen.
-
Maak de hollandaisesaus door de boter te smelten in een kleine pan. Doe de dooiers in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water en klop langzaam de boter erdoor met een garde. Breng op smaak met citroensap en zout en haal dan van het vuur. Klop de saus regelmatig om te voorkomen dat hij gaat schiften.
-
Halveer en rooster de muffins. Pocheer de eieren in een pan met zachtjes kokend water. Voor de spinazie; laat voorzichtig slinken tot hij gaar is, breng op smaak naar wens.
-
Beleg de muffins met de spinazie, hollandaisesaus, uit elkaar getrokken gerookte haring en gepocheerde eieren.