Soms wil je gewoon een gezellige dag!
Suikermaïs, hemelse room en een vleugje warmte om de boel op smaak te brengen. Dit comfort food is perfect voor een druilerige dag.
Ingrediënten
- 2 eetlepels. boter
- 2 eetlepels. meel
- 2 theelepels. Colmans Mosterd
- 2 kopjes kippenbouillon
- 2 kopjes suikermaïs
- 1 groene ui, fijngehakt
- 2/3 kopje slagroom
- zout & peper naar smaak
- 1 kleine hamsteak (in blokjes)
Methode
- Smelt de boter op laag vuur in een middelgrote pan.
- Voeg de bloem en de mosterd toe en kook op laag vuur, onder voortdurend roeren, gedurende 1 tot 2 minuten.
- Roer geleidelijk de kippenbouillon erdoor (maak je geen zorgen over klontjes), breng het mengsel vervolgens op middelhoog vuur aan de kook, onder voortdurend roeren tot het dikker wordt.
- Voeg de mais en ham toe.
- Dek af en kook gedurende 5 tot 8 minuten, onder regelmatig roeren.
- Voeg de groene ui en slagroom toe en kook verder totdat het mengsel goed is opgewarmd (maar laat het niet koken).
- Serveer onmiddellijk, bij voorkeur met een Snuggie en een Netflix-marathon.