Mince Pies recipe | Kellys Expat Shopping - Kellys Expat Shopping
Menu
EUR
Please note: We're closed on King's Day! | It’s BBQ season! Grab your sauces, sides & snacks today! | Check out our British Tea Special Offer - Now up to 43% OFF!

Mince Pies

4 Producten
Toon:
McDougalls
Bakken met liefde sinds 1864 - De gebroeders McDougalls begonnen meer dan 150 jaar geleden voor het eerst met malen en zeven. Sindsdien hebben ze vijf... Meer
Bakken met liefde sinds 1864 - De gebroeders McDougalls begonnen meer ...
€3,35 €3,07
 
 
Schwartz
Schwartz Mixed Spice is een blend met kaneel, korianderzaad en nootmuskaat. Perfect voor appeltaarten, kerstgebak en Thanksgiving-pompoentaarten! Meer
Schwartz Mixed Spice is een blend met kaneel, korianderzaad en nootmus...
€3,25 €2,98
 
 
Tate & Lyle
Tate & Lyle Caster Sugar is de meest veelzijdige soort suiker. De fijne kristallen en egaal zoete smaak maken dit de perfecte baksuiker! Meer
Tate & Lyle Caster Sugar is de meest veelzijdige soort suiker. De fijn...
€3,95 €3,62
 
 
Tate & Lyle
Tate & Lyle Icing Sugar is meer dan de kers op de taart, het is het afstoffen op je gebakjes, de schittering in je botercrème en altijd de kern van d... Meer
Tate & Lyle Icing Sugar is meer dan de kers op de taart, het is het af...
€4,25 €3,90
 
 
Toon 1 - 4 van 4
Mince Pies

Ingredients

  • 1 large jar mincemeat (about 600g)
  • 2 satsumas, segmented and finely chopped
  • 1 apple, finely chopped
  • zest 1 lemon
  • little icing sugar, for dusting

For the pastry

  • 375g plain flour
  • 260g unsalted butter, softened
  • 125g caster sugar, plus extra for sprinkling
  • 1 large egg, plus 1 beaten egg for glazing

Method

  • STEP 1

    Place 375g plain flour and 260g softened unsalted butter in a bowl and rub together to a crumb consistency.

  • STEP 2

    Add 125g caster sugar and 1 large beaten egg, and mix together.

  • STEP 3

    Tip out onto a lightly floured surface and fold until the pastry comes together, be careful not to over mix.

  • STEP 4

    Wrap the pastry in cling film and chill for 10 mins.

  • STEP 5

    Scoop the large jar of mincemeat into a bowl and add 2 segmented satsumas, 1 finely chopped apple and zest of 1 lemon.

  • STEP 6

    Heat oven to 220C/200C fan/gas 7.

  • STEP 7

    Roll out the pastry to 3mm thick.

  • STEP 8

    Using a round cutter (about 10cm), cut out 16 bases and place them into muffin trays. Put 1½ tbsp mincemeat mixture into each. Brush the edge of each pie with a little beaten egg.

  • STEP 9

    Re-roll out the pastry to cut 7cm lids and press them on top to seal. Glaze with the beaten egg, sprinkle with the extra caster sugar, then make a small cut in the tops.

  • STEP 10

Bake the mince pies for 15-20 mins until golden brown. Leave to cool before releasing them from the muffin trays and dusting with a little more icing sugar before serving.

Source: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/mince-pies

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!