Ingrediënten:
- 450 g rundergehakt
- Extra vergine olijfolie
- 1 kleine ui (in blokjes gesneden)
- Koosjer zout, naar smaak
- Kaas
- Geraspte ijsbergsla
- Hamburgerbroodjes
- Hidden Valley® Original Ranch
Methode:
1. Verdeel het hamburgervlees in 8 balletjes. Plaats elke bal tussen twee vellen plasticfolie. Smash met de bodem van een pan om zelfs dunne pasteitjes te maken die ongeveer ½-inch breder zijn dan je broodje. Zet de ingepakte pasteitjes minstens 10 minuten in de koelkast terwijl je al het andere klaarmaakt.
2. Om de uien te maken, verwarm de olie in een middelgrote sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden uien toe aan de pan en breng op smaak met zout, en bak ze ongeveer 8-10 minuten of tot ze gekarameliseerd zijn.
3. Bestrijk een gietijzeren pan of grote koekenpan met olijfolie en zet op middelhoog vuur. Kruid beide kanten van twee pasteitjes en plaats er 2 tegelijk in de pan.
4. Ongeveer 1-2 minuten aanbraden en omdraaien; zodra u het pasteitje omdraait, legt u een plakje kaas op het pasteitje om te smelten en kookt u nog 1-2 minuten. Verwijder en herhaal met de resterende hamburgers.
5. Leg om te assembleren wat geraspte sla op de bodem van elk broodje. Stapel twee burgerpasteitjes op elkaar op de sla; voeg dan een lepel gekarameliseerde uien toe. Sprenkel wat ranch over alles en plaats de bovenkant van de broodjes op de hamburgers. Serveer onmiddellijk.
Bron: https://www.hiddenvalley.com