Indien gekookt volgens instructies. 30 g ongekookt scotch-bouillonmengsel weegt ongeveer 80 g gekookt.
- Geschikt voor vegetariërs
Winter Groentesoep
- Voor 4 personen
- Bereidingstijd: 10-15 minuten
- Inweektijd: 8-12 uur of een nacht
- Kooktijd: 50 minuten
Ingredienten:
100 g Great Scot Scotch Broth Mix, geweekt en uitgelekt
1 el plantaardige olie
1 middelgrote ui, gehakt
2 middelgrote pastinaak, gehakt
2 middelgrote wortelen, gehakt
1 x 400 g tomatenblokjes
1 tl gedroogde gemengde kruiden
1 liter groentebouillon, heet
1/4 savooiekool, in dunne plakjes gesneden
2 tl maizena
2 theelepels water
Methode:
- Kook de geweekte Scotch-bouillonmix gedurende 10 minuten en giet af.
- Verhit de olie in een pan en bak de ui, pastinaak en wortelen 2-3 minuten.
- Voeg de bouillonmix, tomaten, kruiden en bouillon toe, breng aan de kook, dek af en laat 40 minuten sudderen tot de groenten en bouillon zacht zijn.
- Voeg de kool toe en kook 50-10 minuten. Meng de maizena door het water tot een gladde massa en roer dan door de soep. Laat nog 5 minuten koken en serveer met knapperig brood.