Citroen & Vlierbloesem Scones - Kellys Expat Shopping
Menu
EUR
EXCITING NEWS! Your favourite Crumpets, English Muffins and cheeses are now available to order online! | EU SHIPPING

Citroen & Vlierbloesem Scones

9 Producten
Toon:
Bottle Green Bottle Green Elderflower Cordial 500ml
Bottle Green
Bottle Green Elderflower Cordial 500ml
€4,95 €4,54
 
Dr. Oetker Dr. Oetker Baking Powder 170g
Dr. Oetker
Dr. Oetker Baking Powder 170g
€2,75 €2,52
 
In store only
Elmlea Elmlea Double Cream 270ml
Elmlea
Elmlea Double Cream 270ml
€2,95 €2,71
 
Homepride Homepride Self Raising Flour 1kg
Homepride
Homepride Self Raising Flour 1kg
€3,50 €3,21
 
McDougalls McDougalls Self Raising Flour 1.1.kg
McDougalls
McDougalls Self Raising Flour 1.1.kg
€3,35 €3,07
 
Tate & Lyle Tate & Lyle Caster Sugar 1kg
Tate & Lyle
Tate & Lyle Caster Sugar 1kg
€3,95 €3,62
 
Tate & Lyle Tate & Lyle Golden Caster Sugar 1kg
Tate & Lyle
Tate & Lyle Golden Caster Sugar 1kg
€4,95 €4,54
 
Tate & Lyle Tate & Lyle Icing Sugar 1kg
Tate & Lyle
Tate & Lyle Icing Sugar 1kg
€4,25 €3,90
 
Toon 1 - 9 van 9
Citroen & Vlierbloesem Scones

INGREDINTEN

Citroen- en vlierbloesemscones:

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl Zout
  • 35g Boter
  • 1 groot ei
  • 4 el Bottlegreen Vlierbloesemsiroop
  • 2 el melk
  • Zest van 1 citroen (van wrongel)
  • 1 extra eigeel (voor het wassen van eieren)


Vlierbloesem en Lemon Curd:

  • 4 eetlepels citroensap (ongeveer 2 grote citroenen)
  • 2 el Bottlegreen Vlierbloesemsiroop
  • Zest van 1 citroen
  • 80 g basterdsuiker
  • 4 grote eierdooiers
  • 70 g ongezouten boter, in blokjes


Vlierbloesem crème:

  • 100 ml dubbele room
  • 10 g poedersuiker
  • 1 el Bottlegreen Vlierbloesemsiroop

 

HOE TE MAKEN

Maak de citroen- en vlierbloesemscones:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC hetelucht.
  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Wrijf de boter er met je vingertoppen door tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
  3. Klop de siroop en melk los met het ei. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en de citroenschil en snij door met een tafelmes. Zodra het aan elkaar klontert, steek je je handen erin en kneed je het voorzichtig tot een zachte bal deeg.
  4. Bestuif je werkblad royaal met bloem en stort het deeg erop. Gebruik een deegroller of je handpalmen om het deeg plat te maken tot 3 - 3,5 cm. Gebruik een ronde uitsteker van 6 cm om de scones uit te steken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bestrijk de bovenkant van de scones met de extra eidooier. Bak 10-12 minuten of tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.

 

Maak de vlierbloesem en lemon curd:

  1. Verwarm het sap, de handgeplukte vlierbloesemsiroop en de rasp in een pan met antiaanbaklaag aan de kook.
  2. Klop de suiker met de eidooiers los. Schenk al kloppend langzaam het hete sap erbij.
  3. Doe dit mengsel terug in de pan en roer constant op laag vuur tot het ingedikt is, tot 5-10 minuten, zorg ervoor dat het niet kookt. Je kunt ook de temperatuur controleren om te zien of deze klaar is; het moet 75ºC – 82ºC registreren.
  4. Haal de wrongel van het vuur, laat hem een ​​paar minuten afkoelen en klop de boter er met een paar blokjes tegelijk door terwijl hij nog warm is. Dek af en zet in de koelkast.

 

Maak de vlierbloesemcrème:

Klop de slagroom, poedersuiker en vlierbloesemsiroop tot zachte pieken.

Monteren:

Splits de scones en vul ze met een royale portie van de afgekoelde wrongel en handgeplukte vlierbloesemsiroop.

 

source: https://www.bottlegreendrinks.com/

Merken
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »