Citroen & Vlierbloesem Scones - Kellys Expat Shopping
Menu
EUR
It’s BBQ season! Grab your sauces, sides & snacks today! | Check out our British Tea Special Offer - Up to 43% OFF! | Our Webshop is closed on "Bevrijdingsdag" (05.05.) Online orders will be processed from 6 May. Our stores are open 10:00 - 17:00! Chec

Citroen & Vlierbloesem Scones

8 Producten
Toon:
Bottle Green
Flessengroen Vlierbloesemsiroop! Geniet van een verrukkelijk siroopje met een zoete, lichte vlierbloesemsmaak die zeker in de smaak zal vallen op die ... Meer
Flessengroen Vlierbloesemsiroop! Geniet van een verrukkelijk siroopje ...
€4,95 €4,54
 
 
Dr. Oetker
Dr Oetker Bakpoeder - heerlijk veelzijdig rijsmiddel voor het bakken van taarten, scones, muffins en puddingen. Ideaal voor gebruik in standaard en gl... Meer
Dr Oetker Bakpoeder - heerlijk veelzijdig rijsmiddel voor het bakken v...
€2,75 €2,52
 
 
In store only
Elmlea
Een mix van karnemelk en plantaardige oliën.Wervel een aanraking in uw soep, klop het op voor een pudding of lepel wat in uw pastasaus of op uw biefs... Meer
Een mix van karnemelk en plantaardige oliën.Wervel een aanraking in u...
€2,95 €2,71
 
 
McDougalls
De gebroeders McDougalls begonnen meer dan 150 jaar geleden voor het eerst met malen en zeven. Sindsdien hebben ze vijf generaties bakkers geholpen om... Meer
De gebroeders McDougalls begonnen meer dan 150 jaar geleden voor het e...
€3,35 €3,07
 
 
Morton
Morton Coarse Kosher Salt wordt beschouwd als een fundamenteel ingrediënt dat kan worden gebruikt om de natuurlijke smaken van een breed scala aan ge... Meer
Morton Coarse Kosher Salt wordt beschouwd als een fundamenteel ingredi...
€3,95 €3,62
 
 
Tate & Lyle
Tate & Lyle Caster Sugar is de meest veelzijdige soort suiker. De fijne kristallen en egaal zoete smaak maken dit de perfecte baksuiker! Meer
Tate & Lyle Caster Sugar is de meest veelzijdige soort suiker. De fijn...
€3,95 €3,62
 
 
Tate & Lyle
Tate & Lyle Caster Sugar is de meest veelzijdige suikersoort. De fijne kristallen en gelijkmatig zoete smaak maken dit de perfecte baksuiker! Meer
Tate & Lyle Caster Sugar is de meest veelzijdige suikersoort. De fijne...
€4,95 €4,54
 
 
Tate & Lyle
Tate & Lyle Icing Sugar is meer dan de kers op de taart, het is het afstoffen op je gebakjes, de schittering in je botercrème en altijd de kern van d... Meer
Tate & Lyle Icing Sugar is meer dan de kers op de taart, het is het af...
€4,25 €3,90
 
 
Toon 1 - 8 van 8
Citroen & Vlierbloesem Scones

INGREDINTEN

Citroen- en vlierbloesemscones:

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl Zout
  • 35g Boter
  • 1 groot ei
  • 4 el Bottlegreen Vlierbloesemsiroop
  • 2 el melk
  • Zest van 1 citroen (van wrongel)
  • 1 extra eigeel (voor het wassen van eieren)


Vlierbloesem en Lemon Curd:

  • 4 eetlepels citroensap (ongeveer 2 grote citroenen)
  • 2 el Bottlegreen Vlierbloesemsiroop
  • Zest van 1 citroen
  • 80 g basterdsuiker
  • 4 grote eierdooiers
  • 70 g ongezouten boter, in blokjes


Vlierbloesem crème:

  • 100 ml dubbele room
  • 10 g poedersuiker
  • 1 el Bottlegreen Vlierbloesemsiroop

 

HOE TE MAKEN

Maak de citroen- en vlierbloesemscones:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC hetelucht.
  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een mengkom. Wrijf de boter er met je vingertoppen door tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
  3. Klop de siroop en melk los met het ei. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en de citroenschil en snij door met een tafelmes. Zodra het aan elkaar klontert, steek je je handen erin en kneed je het voorzichtig tot een zachte bal deeg.
  4. Bestuif je werkblad royaal met bloem en stort het deeg erop. Gebruik een deegroller of je handpalmen om het deeg plat te maken tot 3 - 3,5 cm. Gebruik een ronde uitsteker van 6 cm om de scones uit te steken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bestrijk de bovenkant van de scones met de extra eidooier. Bak 10-12 minuten of tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.

 

Maak de vlierbloesem en lemon curd:

  1. Verwarm het sap, de handgeplukte vlierbloesemsiroop en de rasp in een pan met antiaanbaklaag aan de kook.
  2. Klop de suiker met de eidooiers los. Schenk al kloppend langzaam het hete sap erbij.
  3. Doe dit mengsel terug in de pan en roer constant op laag vuur tot het ingedikt is, tot 5-10 minuten, zorg ervoor dat het niet kookt. Je kunt ook de temperatuur controleren om te zien of deze klaar is; het moet 75ºC – 82ºC registreren.
  4. Haal de wrongel van het vuur, laat hem een ​​paar minuten afkoelen en klop de boter er met een paar blokjes tegelijk door terwijl hij nog warm is. Dek af en zet in de koelkast.

 

Maak de vlierbloesemcrème:

Klop de slagroom, poedersuiker en vlierbloesemsiroop tot zachte pieken.

Monteren:

Splits de scones en vul ze met een royale portie van de afgekoelde wrongel en handgeplukte vlierbloesemsiroop.

 

source: https://www.bottlegreendrinks.com/

Merken
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »