Ingrediënten
- 2 kopjes MASECA® maïsmeel
- 1 ½ kopjes water
Bereiding
- Meng 2 kopjes MASECA® maïsmeel met 1 ½ kopjes water.
- Kneed met je handen grondig gedurende 2 minuten totdat je een zacht deeg vormt. Als het deeg droog aanvoelt, voeg dan theelepels water toe (één voor één).
- Verdeel het deeg in 19 gelijke balletjes van ongeveer 1 ons elk. Bedek met een vochtige doek om het deeg zacht en vochtig te houden.
- Bekleed een tortillapers met 2 vellen dik plasticfolie. Plaats elk balletje tussen de twee vellen plastic en druk totdat elke tortilla een diameter heeft van 5 inch.
- Verhit een koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur. Haal voorzichtig de tortilla van het plasticfolie af. Bak elke tortilla 30 seconden aan elke kant, draai de tortilla 3 keer om. Bedek de tortilla's met een stoffen servet om ze zacht en warm te houden.