Ingrediënten:
- 1 1/2 pond tomatillos (ongeveer 12 middelgrote)
- 1/2 kopje gehakte witte ui
- 2 teentjes knoflook, optioneel
- 1/2 kopje gehakte korianderblaadjes en stengels
- 1 eetlepel verse limoensap
- 2 jalapeño- of serranopepers
- Zout naar smaak
Instructies:
- Laat de tomatillos sudderen in een pan: Doe de tomatillos in een steelpan, bedek met water. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Verwijder de tomatillos met een schuimspaan.
- Combineer de gekookte tomatillos en kruiden, en pulseer vervolgens in een blender: Doe de gekookte tomatillos, limoensap, uien, knoflook (indien gebruikt), koriander en chilipepers in een blender of keukenmachine en pulseer tot alle ingrediënten fijngehakt en gemengd zijn.
- Breng op smaak met zout naar smaak.
- Laat afkoelen, zet dan in de koelkast. Serveer met chips of als salsa bij Mexicaanse gerechten.