Ingrediënten
Geroosterde Varkensrollade
• 2 el plantaardige olie
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 el verse salie, fijngehakt (of ½ tl gedroogd)
• 1 el verse tijm, fijngehakt (of ½ tl gedroogd)
• 1 tl zout
• ½ tl peper
• 1 (1,3 kg) ontbeende varkenslende of opgerolde ontbeende varkensrollade, opgebonden
Cider-Roomsaus
• 2 el boter
• 2 Granny Smith-appels, geschild, in kwarten en dun gesneden
• 1 ui, fijngesneden
• 250 ml appelcider (of alcoholvrije appelcider)
• 250 ml natriumarm kippenbouillon
• 180 ml slagroom
• 1 el grove mosterd of Dijonmosterd
• 1 tl maïzena
Bereiding
1. Breng de kruiden aan: Meng in een kleine kom de plantaardige olie, knoflook, salie, tijm, zout en peper. Wrijf het mengsel over de hele varkensrollade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren (of tot 24 uur voor extra smaak).
2. Rooster het varkensvlees: Verwarm de oven voor op 190°C (of 180°C hetelucht). Leg de varkensrollade op een rooster in een braadslede en bak tot de interne temperatuur 71°C bereikt, ongeveer 1 uur en 30 minuten. Haal uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.
3. Bereid de cider-roomsaus: Verwijder overtollig vet uit de pan. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de appels en ui toe en bak al roerend ongeveer 5 minuten. Giet de appelcider erbij en breng aan de kook, terwijl je de aanbaksels van de pan schraapt. Voeg de kippenbouillon, slagroom en mosterd toe en laat 8 minuten koken tot de saus tot de helft is ingekookt.
4. Dik de saus in: Meng in een kleine kom de maïzena met 1 el koud water. Klop het mengsel door de saus en laat 1 minuut koken tot deze is ingedikt.
5. Serveer: Snijd het varkensvlees in plakken en serveer met de warme cider-roomsaus. Eet smakelijk! Voor 8 personen.