Iers Geroosterd Varkensvlees met Cider-Roomsaus | Smaakvol & Mals - Kellys Expat Shopping
Menu
EUR
Please note: We're closed on King's Day! | It’s BBQ season! Grab your sauces, sides & snacks today! | Check out our British Tea Special Offer - Now up to 43% OFF!

Iers geroosterd varkensvlees met cider-roomsaus

3 Producten
Toon:
Baxters  Baxters Chicken Broth 400g
Baxters
Baxters Chicken Broth 400g
€3,50 €3,21
 
+€1,50 Statiegeld
Magners Magners Irish Cider Original Apple 10x440ml Cans
Toon 1 - 3 van 3
Iers geroosterd varkensvlees met cider-roomsaus

Ingrediënten

 

Geroosterde Varkensrollade

• 2 el plantaardige olie

• 3 teentjes knoflook, fijngehakt

• 1 el verse salie, fijngehakt (of ½ tl gedroogd)

• 1 el verse tijm, fijngehakt (of ½ tl gedroogd)

• 1 tl zout

• ½ tl peper

• 1 (1,3 kg) ontbeende varkenslende of opgerolde ontbeende varkensrollade, opgebonden

 

Cider-Roomsaus

• 2 el boter

• 2 Granny Smith-appels, geschild, in kwarten en dun gesneden

• 1 ui, fijngesneden

• 250 ml appelcider (of alcoholvrije appelcider)

• 250 ml natriumarm kippenbouillon

• 180 ml slagroom

• 1 el grove mosterd of Dijonmosterd

• 1 tl maïzena

 

Bereiding

 

1. Breng de kruiden aan: Meng in een kleine kom de plantaardige olie, knoflook, salie, tijm, zout en peper. Wrijf het mengsel over de hele varkensrollade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren (of tot 24 uur voor extra smaak).

2. Rooster het varkensvlees: Verwarm de oven voor op 190°C (of 180°C hetelucht). Leg de varkensrollade op een rooster in een braadslede en bak tot de interne temperatuur 71°C bereikt, ongeveer 1 uur en 30 minuten. Haal uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

3. Bereid de cider-roomsaus: Verwijder overtollig vet uit de pan. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de appels en ui toe en bak al roerend ongeveer 5 minuten. Giet de appelcider erbij en breng aan de kook, terwijl je de aanbaksels van de pan schraapt. Voeg de kippenbouillon, slagroom en mosterd toe en laat 8 minuten koken tot de saus tot de helft is ingekookt.

4. Dik de saus in: Meng in een kleine kom de maïzena met 1 el koud water. Klop het mengsel door de saus en laat 1 minuut koken tot deze is ingedikt.

5. Serveer: Snijd het varkensvlees in plakken en serveer met de warme cider-roomsaus. Eet smakelijk! Voor 8 personen.

 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!