Roast Turkey with Cranberry Honey Glaze | Kellys Expat Shopping - Kellys Expat Shopping
Menu
EUR
Please note: We're closed on King's Day! | It’s BBQ season! Grab your sauces, sides & snacks today! | Check out our British Tea Special Offer - Now up to 43% OFF!

Roast Turkey with Cranberry Honey Glaze

9 Producten
Toon:
In store only
Prim's Prim's Turkey Crown (2kg)
Prim's
Prim's Turkey Crown (2kg)
€26,95 €24,72
 
Ocean Spray Ocean Spray Whole Cranberry Sauce 200g
Ocean Spray
Ocean Spray Whole Cranberry Sauce 200g
€3,75 €3,44
 
SuperValu Signature Tastes Cranberry Sauce 240g
SuperValu
Signature Tastes Cranberry Sauce 240g
€3,75 €3,44
 
Ocean Spray Ocean Spray Smooth Cranberry Sauce 200g
Ocean Spray
Ocean Spray Smooth Cranberry Sauce 200g
€3,75 €3,44
 
In store only
Norland Farm Norland Farm Large 5.6 to 7.4 Kg Mid 6.5kg
Norland Farm
Norland Farm Large 5.6 to 7.4 Kg Mid 6.5kg
€58,95 €54,08
 
Bacofoil Bacofoil Turkey Roasting Tray
Bacofoil
Bacofoil Turkey Roasting Tray
€2,75 €2,27
 
In store only
Norland Farm Norland Farm Medium 4.6 to 5.4 Kg Mid 5kg
Norland Farm
Norland Farm Medium 4.6 to 5.4 Kg Mid 5kg
€42,95 €39,40
 
Signature Tastes Signature Tastes Cranberry & Port Sauce 240g
Signature Tastes
Signature Tastes Cranberry & Port Sauce 240g
€3,75 €3,44
 
In store only
Norland Farm Norland Farm Small 3. to 4.4Kg Mid 3.7kg
Norland Farm
Norland Farm Small 3. to 4.4Kg Mid 3.7kg
€34,95 €32,06
 
Toon 1 - 9 van 9
Roast Turkey with Cranberry Honey Glaze

Geroosterde Kalkoen met Cranberry-Honing Glazuur: Een Feestelijke Favoriet

Thanksgiving en Kerstmis zijn simpelweg niet compleet zonder een prachtig geroosterde kalkoen. Dit recept, met een zoet en pittig cranberry-honing glazuur, zal je gasten zeker verrassen en een feestelijke touch aan je tafel geven. Hier is een stapsgewijze handleiding om dit showstopper gerecht te maken.

 

Ingrediënten

  • 240 ml Ocean Spray® Cranberry Sauce
  • 60 ml honing
  • 1 verse of ontdooide bevroren kalkoen (3,5-5,5 kg)
  • 1 citroen

 

Instructies:

  1. Bereid het Cranberry-Honing Glazuur
    Begin met het mengen van de cranberrysaus en honing in een kleine pan op middelhoog vuur. Klop regelmatig tot het mengsel glad is. Zet opzij – dit maakt ongeveer 1 kopje glazuur, perfect om te bestrijken en af te maken.

  2. Bereid de Kalkoen Voor
    Zorg ervoor dat de kalkoen volledig ontdooid is. Haal de kalkoen uit de verpakking, verwijder de nek en ingewanden, en spoel de kalkoen af onder koud water. Dep droog met keukenpapier, vouw de vleugeltips onder de rug en bevestig de poten met een clip of huidband.

  3. Verwarm de Oven Voor
    Zet de oven op 163°C.

  4. Voeg de Citroen Toe
    Snijd de citroen dun en maak voorzichtig de huid rondom het borstgebied los. Schuif de citroenschijfjes onder de huid aan beide kanten om een vleugje citrus toe te voegen.

  5. Rooster de Kalkoen
    Plaats de kalkoen met de borst naar boven op een rooster in een ondiepe braadslede. Steek een vleesthermometer in het dikste deel van de dij, zonder dat deze het bot raakt. Bestrijk de kalkoen royaal met het cranberry-honing glazuur en breng op smaak met verse tijm, zout en peper, indien gewenst.

    Rooster de kalkoen onbedekt tot de huid goudbruin is. Dek hem daarna losjes af met aluminiumfolie voor de resterende baktijd. Blijf de kalkoen tijdens het roosteren met glazuur bestrijken tot de thermometer 82°C aangeeft. Dit duurt ongeveer 2 3/4 tot 3 uur voor een ongevulde kalkoen.

  6. Rust en Serveer
    Laat de kalkoen na het roosteren 20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit geeft de sappen de kans om zich te herverdelen, wat zorgt voor een sappiger resultaat.

 

Tips voor een Perfecte Kalkoen

  • Vulling: Als je de kalkoen wilt vullen, bereid en vul hem losjes vlak voor het koken. Dit verlengt de braadtijd tot ongeveer 3 tot 3 1/2 uur tot de vulling 74°C bereikt.

  • Voedselveiligheid: Verwijder de vulling altijd na afkoeling als er restjes over zijn. Bewaren in de kalkoen kan bacteriegroei veroorzaken.

 

Kalkoen Braadtijden (USDA-richtlijnen)

Als je een kalkoen roostert op 163°C, is hier een handige tabel met geschatte braadtijden:

Gewicht Ongevuld Gevuld
3,5 tot 5,5 kg 2 3/4 tot 3 uur 3 tot 3 1/2 uur
5,5 tot 6,5 kg 3 tot 3 3/4 uur 3 1/2 tot 4 uur
6,5 tot 8 kg 3 3/4 tot 4 1/4 uur 4 tot 4 1/4 uur
8 tot 9 kg 4 1/4 tot 4 1/2 uur 4 1/4 tot 4 3/4 uur
9 tot 11 kg 4 1/2 tot 5 uur 4 3/4 tot 5 1/4 uur

Vergeet niet altijd een vleesthermometer te gebruiken om te controleren of de kalkoen gaar is. Serveer en geniet van je prachtig geglazuurde feestelijke kalkoen!

 

Source: https://www.oceanspray.com/Recipes/By-Course/Main-Courses/Roast-Turkey-with-Cranberry-Honey-Glaze

Merken
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!